Ruime overwinning van Lintjo

Na twee weken vrij te zijn geweest, nam Lintjo het afgelopen zaterdagavond op tegen Noveas in Steenwijk.

Lintjo startte de wedstrijd met haar vaste opstelling. De Oldeberkopers begonnen moeizaam aan de wedstrijd. De thuisploeg opende dan ook de score van de wedstrijd met een afstandsschot. Doordat Lintjo niet scherp aan de wedstrijd begon kreeg Noveas de kans om te scoren. Dit zorgde voor spanningen bij de berkopers. De berkopers kregen niet genoeg grip op de wedstrijd, waardoor de teams gelijk op gingen. Toch liet Lintjo dit niet zomaar gebeuren en herpakte zich. Vanaf toen wist Lintjo een aantal mooie en belangrijke punten te scoren, waardoor de voorsprong steeds groter werd. Lintjo wist dan ook de rust in te gaan met een een 6-14 voorsprong.

Het thuisteam opende net als het begin van de wedstrijd, het scoreverloop in de tweede helft met een strafworp. Hier reageerde Lintjo weer op aan de hand van mooie kansen bij de korf. Lintjo wist in de tweede helft meer grip op de wedstrijd te krijgen. Er werden mooie doelpunten achter elkaar gemaakt, waardoor Lintjo ruim wist te winnen met een eindstand van 15-26.

Door deze overwinning staat Lintjo vier punten los van de nummer 2, Westergo. Aankomende zaterdag speelt Lintjo om 20:15 thuis tegen Harich. Hiervoor speelt Lintjo 2 om 19:00 tegen Mid Fryslan 6.