Lintjo kampioen na winst op Harich

Afgelopen zaterdag is Lintjo kampioen geworden door te winnen van Harich. De vorige wedstrijd tegen de gasten werd nipt gewonnen 11-12. De berkoper roodhemden wist dan ook dat het een pittig potje korfbal zou worden.

Het vlaggenschip uit Oldeberkoop en onder toeziend oog van hoofdsponsor Brandsma Assurantië startte coach Lootsma in de verwachte vaste opstelling. Het was Lintjo die na 4 minuten spelen voor het eerst op het scorebord kwam met een omdraaibal. De volgende aanval van de thuisploeg was direct een doelpunt 2-0. Na de vakwissel wist ook Harich de korf te vinden. Het was Lintjo die twee maal op rij wist te scoren en het gaatje naar drie te brengen 4-1. Met een afstandschot en een strafworp kwam Harich weer tot 1 punt. Voor de pauze wisten beide ploegen nog eenmaal de korf te vinden. Lintjo ging met een minimale voorsprong de rust in.

Na de rust was het de thuisploeg die vijf doelpuntenachter elkaar wist te maken 10-4. Na 10 minuten in de tweede helft wist Harich ook weer te scoren. Na de vakwissel was het de beurt weer aan Lintjo met een afstandschot. En aan de andere kant was het Harich die weer scoorde 11-6 De thuisploeg wist weer twee keer te scoren en de stand naar 13-6 te brengen. Voor de laatste keer kwamen de gasten op het scorebord met hun zevende doelpunt. In de laatste 5 munten wist Lintjo nog tweemaal te scoren. Wat de eindstand bracht op 15-7 voor de berkopers.

Lintjo speelt aankomende zaterdag de laatste thuiswedstrijd van dit zaal seizoen. De Waterpoort komt op bezoek in het Mejander in Oldeberkoop. Vorige wedstrijd tegen de Waterpoort was de stand 17-17

DSC_0090.JPGDSC_0091.jpgDSC_0075.jpgDSC_0074.jpgDSC_0070.jpgDSC_0044.JPGDSC_0043.JPGDSC_0045.JPGDSC_0047.JPGDSC_0076.JPGDSC_0059.JPGDSC_0054.JPGDSC_0048.JPGDSC_0073.JPGDSC_0060.JPGDSC_0057.JPGDSC_0056.JPGDSC_0069.JPG