Lintjo wint eenvoudig van Leonidas

lintjo_Leonidas.JPG

Leonidas maakt het Lintjo niet lastig. Ploeg uit Oldeberkoop zet nieuwe stap richting kampioenschap. Lintjo zette een volgende stap op weg naar het kampioenschap en promotie naar de tweede klasse.

De 20-9 zege op Leonidas was behoorlijk overtuigend. Maar in de eerste helft was Lintjo zeker niet dominant, maar wel degelijker. Het verschil werd vooral gemaakt rond de rust. Toen leidde Lintjo met 9-4. Binnen twee minuten na de pauze was het 11-4 en knakte er iets bij het vooral opportunistisch spelende Leonidas.
De matige wedstrijd was vooral een korfgevecht. Fysiek was Lintjo opnieuw tegen de jonkies uit het rotandorp de bovenliggende partij. Tot 3-2 halverwege de eerste helft ging het gelijk op. Maar waar bij Leonidas veel schoten net niet vielen, was Lintjo daarin veel overtuigender. Twee strafworpen waren ook heel belangrijk. Lisanne de Boer mocht een gemiste strafworp nog een keer overnemen (4-2) en Marc de Boer maakte van de stip 5-2, nadat hij een poosje duizelig op de grond lag na een stevige botsing met Bas Oostra.
Kevin Hoen bracht via een vrije bal Leonidas terug tot 5-3, maar Anne van Eijden (strafworp) en Eelke Woudstra (doorbraak) sloegen een gat naar 7-3. Inmiddels had Leonidas al twee spelers in de aanval gewisseld, omdat het eerste aanvalsvak maar geen kansen creëerde. Marleine Ballast benutte voor Leonidas nog een omdraaibal. Daarna schoten Marco den Ouden en Jacco Wouda met scherp van afstand. Dat was een wapen dat een onrustig spelend Leonidas niet in huis had. Er werd in de eerste helft niet eenmaal van afstand gescoord. Alleen Bas Oostra lukte dat een keer in de tweede helft.
Na de 9-4 ruststand was het duel al snel beslist. Jacco Wouda en Marc den Ouden schoten er al rap weer twee van de zes Lintjo-afstanders in: 11-4. Kevin Hoen benutte voor Leonidas een strafworp, waarna Eelke Woudstra met twee treffers de wedstrijd in het slot gooide: 13-5. Eelke Woudstra en Marc de Boer speelden een puike partij en tekenden samen voor veertien van de twintig treffers. Leonidas ontbeerde specifieke puntspelers en moest het hebben van kansjes rond de korf.
Lintjo scoorde zonder enige druk vrolijk verder en won uiteindelijk de wedstrijd met 20-9.