Lintjo wint spannende wedstrijd tegen Westergo

Afgelopen zaterdag speelde de selectie van Lintjo uit tegen Westergo. Vooraf speelde Lintjo 2 tegen Westergo 2. Lintjo 2 wist deze wedstrijd te winnen met 11-15. Dit gaf het eerste team extra vertrouwen in een goede afloop.

Lintjo begon in de vertrouwde samenstelling. Westergo startte de wedstrijd met de eerste twee doelpunten. Hierdoor stond Lintjo direct op achterstand, maar ze waren gebrand om deze achterstand weg te werken. Al snel ging het naar een stand van 6-6. Hierna stagneerde de doelpunten een beetje. Coach Anne Lootsma bracht Remco Hulzentop binnen de lijnen. Remco begreep heel goed wat zijn taak was en dit volbracht hij meteen. Het was Westergo die met een voorsprong de eerste helft afsloot, 11-10.

Na een peptalk in de kleedkamer, was het mede door de doelpunten van Marc de Boer, Anne van Eijden en Eelke Woudstra dat al snel de stand werd omgezet in een voorsprong van 12-15. Lintjo wist die voorsprong een mooie poos vast te houden tot aan 14-18. Hierna stopte het scoren bij de roodhempen. Westergo wist echter wel de korf nog te raken 16-18. Lintjo deed er alles aan om de winst mee naar huis te nemen. Na een spannende slotfase klonk bij 17-18 het eindsignaal.

Door deze overwinning staat Lintjo bovenaan in competitie. Volgende week krijgen zij Leonidas 1 op bezoek. Voorafgaand aan die wedstrijd speelt Lintjo 2 tegen Rood-Wit 3.