Lintjo wint gemakkelijk van WIK’34

foto_Lintjo_WIK34.JPG

Zaterdag 4 februari mocht Lintjo weer spelen voor haar eigen publiek in MFA MeJander Oldeberkoop. Dit maal was de tegenstander WIK’34 uit Damwald.

Eelke Woudstra opende de score voor Lintjo met een verdiende strafworp. Vervolgens deed WIK’34 hetzelfde. Lintjo kroop naar de 4-2 voorsprong door doelpunten van Jildau de Haan, Marco den Ouden en Jacco Wouda. WIK’34 kwam met moeite achter Lintjo aan. Lintjo wist vóór de pauze het dubbele aantal doelpunten te maken, stand bij de pauze was 10-5. Het regende strafworpen en vrije ballen.

Na de pauze was het weer Lintjo die de score opende. Inmiddels hadden ze de kruis-tactiek van WIK’34 goed onder controle in de verdediging. Het aanvallende spel van Lintjo werd ook steeds beter. De doelpunten volgenden elkaar snel op. Van 11-5 ging het al snel naar 15-6. Het laatste kwartier nam Lintjo flink afstand van WIK’34 en hield de tegendoelpunten beperkt. Ook de Lintjo-dames waren trefzeker. Ilsa Wierema maakte een mooie doorloopbal, Lisanne de Boer diverse uitstarters en afstanders, ook Jildau de Haan wist te scoren van afstand. De uiteindelijke stand werd 21-10 in het voordeel van Lintjo. Dit betekent dat Lintjo momenteel bovenaan in de Derde klasse C staat met 15 punten. Volgende week speelt Lintjo de wedstrijd tegen Westergo in Bolsward, de directe concurrent met 14 punten. De thuiswedstrijd tegen Westergo, in december, werd destijds met 16-15 nipt gewonnen.