Blauw Zwart te sterk voor Lintjo

Afgelopen zaterdag reisde Lintjo af naar Wierden waar de eerste returnwedstrijd op het programma stond tegen Blauw Zwart. Thuis werd er nipt met 17-19 verloren dus had Lintjo wat recht te zetten in deze wedstrijd.

Om 15.30 uur ging de wedstrijd van start. In de aanval begonnen Lisanne de Boer, Anne van Eijden, Eelke Woudstra en Sven Bergsma en in de verdediging begonnen Jildau de Haan, Ilsa Wierema, Jacco Wouda en Remco Hulzentop. Lintjo kwam al snel op een 2-0 achterstand, maar door een kleine kans wisten de Oldeberkopers terug te komen op een 2-1 stand. De wedstrijd ging daarna redelijk gelijk op wat uiteindelijk de stand op 5-5 bracht. Net voor rust wist Blauw Zwart door een afstandschot op voorsprong te komen wat resulteerde in een 6-5 ruststand. Na de rust wist Lintjo al snel te scoren door een mooi afstandschot wat de stand weer gelijk bracht: 6-6. Daarna kon Lintjo aardig mee komen met de Wierdenaren, maar na de stand van 7-7 wist de thuisploeg de stand snel uit te bouwen na een 13-7 stand. Uiteindelijk wist Lintjo nog terug te komen tot 14-10  door een aantal afstanders. Daarna wist Blauw Zwart weer uit te lopen wat resulteerde in een 18-11 eindstand. Dit was de laatste wedstrijd voor Lintjo op het veld in de eerste ronde van de veldcompetitie. De ploeg van coach Anne Lootsma gaat zich nu voorbereiden op de zaalcompetitie die uiteindelijk 26 november van start zal gaan. Daarvoor zullen er nog oefenwedstrijden worden gespeeld op 12 november in Holwerd tegen DTL en op 19 november thuis tegen VDDO in MFA MeJander.