Lintjo verliest nipt van SDO (W)

Zaterdagmiddag 15:30 speelde Lintjo 1 in Oldeberkoop tegen SDO uit Westerhaar. In de aanval begonnen Lisanne de Boer, Anne van Eijden, Jacco Wouda en Eelke Woudstra. In de verdediging startten Jildau de Haan, Ilsa Wierema, Remco Hulzentop en Marc de Boer.

Na de afgelopen 2 uitwedstrijden te hebben gewonnen begon de thuisploeg goed aan de wedstrijd. Door afstanders van werd het al gauw 3-1 voor de thuisploeg. SDO bleef goed op de been en bracht de stand terug naar een stand van 5-5. Lintjo eindigde de eerste helft goed en bepaalde de ruststand op 8 tegen 5.

Na de pauze gaf SDO zich niet gewonnen. Door vooral afstanders te benutten bleven zowel Lintjo als SDO veel scoren. Waar belangrijke kansen aan de kant van Lintjo gemist werden, vielen ze wel bij de tegenpartij. Dit resulteerde in een tussenstand van 11-9. Hierna begon het goed te lopen bij de Westerhaarders en met 5 achtereenvolgende afstanders kwam de uitploeg op een comfortabele voorsprong. In de slotfase kwamen de Oldeberkopers nog terug, maar deze doelpunten vielen te laat. De stand werd bepaald op 14-15. Dit betekent dat Lintjo niet plek 2 weet te bemachtigen. Volgende week spelen zowel Lintjo 1 als 2 in Wierden tegen nummer 2 Blauw Zwart. Dit is de laatste wedstrijd voor de zaalcompetitie.