Lintjo wint nipt in De Wijk

Na de eerste twee gespeelde competitiewedstrijden, waar zowel de punten meegenomen als achtergelaten werden, stond het achttal van Lintjo 1 afgelopen zaterdag oog in oog met Roreko. Een voor de Berkopers vrijwel onbekende ploeg. Maar om in het linker rijtje te kunnen blijven, had de ploeg van Anne Lootsma maar één missie: winnen.

Roreko opende de wedstrijd met een afstandsschot. Het aanvallende vak van Lintjo had gelijk een antwoord paraat in de vorm van Jacco Wouda en bracht de wedstrijd op 1-1. Roreko liet zien dat ze deze zaterdag de punten niet cadeau gaven en scoorde tweemaal achterelkaar, waardoor de stand op 3-1 kwam te staan. Lintjo herpakte zich en bracht de stand, met schoten van Ilsa Wierema, Liselotte Mooijman en wederom Jacco Wouda, op een 3-6 in het voordeel van de Berkopers. Na een doorloopbal en afstandsschot van Roreko gingen de teams met een tussenstand van 5-6 de kleedkamers in richting de thee.

De tweede helft ging gelijk op. Waar Lintjo scoorde, had Roreko weer een antwoord en andersom. Via schoten van Marco den Ouden en Marc de Boer kwam de stand op 8-8. Lintjo maakte het in de Wijk onnodig spannend en na een kleine voorsprong voor Roreko, werd de stand gelijk getrokken naar 10-10. Eelke Woudstra bracht de stand voor Lintjo tot een 12-12 gelijkspel. Met nog een paar minuten op de klok, was het Jildau de Haan die het scorende schot voor Lintjo mocht lossen. Met een eindstand van 12-13 blies scheidsrechter Kees Stam voor het eindsignaal.

Het meegereisde publiek werd beloond en met twee punten op zak, keerden de spelers en hun supporters weer terug naar Oldeberkoop.

Het linkerrijtje is voor deze week weer veiliggesteld. Zaterdag 9 oktober speelt Lintjo 1 een thuiswedstrijd tegen WSS, de ploeg uit Oude Pekela. Voorafgaand speelt Lintjo 2 tegen Joure. Voor beide ploegen uit Oldeberkoop weer een belangrijke wedstrijd.