Lintjo geeft voorsprong weg tegen SDO

Afgelopen zaterdag speelde Lintjo om 19:00 een uitwedstrijd tegen SDO in Schoonoord. Vorige week won Lintjo thuis met 12-11 tegen Spannum, en speelde SDO gelijk tegen Leeuwarden.

In de aanval begonnen Marco den Ouden, Eelke Woudstra, Liselotte Mooijman en Ilse Wierema. In de verdediging startten Jacco Wouda, Marc de Boer, Lisanne de Boer en Anne van Eijden. De wedstrijd begon met een snelle tegentreffer en een doelpunt van Ilsa op afstand. Na doorloopballen van Jacco Wouda en Marc de Boer werden er in de eerste helft voornamelijk afstandjes gescoord. Lintjo ging van 5-5 de pauze in met een 6-10 voorsprong mede door twee doelpunten van Marco den Ouden. SDO kwam beter de kleedkamer uit en scoorde 4 doelpunten op een rij. Hierna bleven beide partijen scoren uit vrije ballen en strafworpen. Lintjo ging van 14-12 nog terug naar een 14-16 voorsprong, maar gaf die voorsprong weg. In de laatste minuut werd de eindstand door een strafworp bepaalt en dat bracht de eindstand op 17-16.

Volgende week speelt Lintjo wederom uit. Om 13:00 wordt er tegen Roreko gespeeld in De Wijk.