Lintjo pakt belangrijke punten bij DTL

Voor Lintjo stond er zaterdag een belangrijke wedstrijd op het programma. Mocht Lintjo deze wedstrijd winnen slaan ze een gat met de onderste helft van de ranglijst.

In de aanval begonnen Marco den Ouden, Kees Flapper, Jildau de Haan en Elmi Dimmendaal. In de verdediging startten Jacco Wouda, Remco Hulzentop, Sybrit Pen en Lisanne de Boer.

DTL startte scherp aan de wedstrijd en wist gelijk 2-0 voor te komen. Jacco Wouda wist voor Lintjo twee keer te scoren waardoor de stand weer gelijk werd (2-2). Toch is het DTL dat weer twee keer scoorde waardoor de ploeg opnieuw op voorsprong kwam (5-3). Aan het einde van de eerste helft wist Lintjo eindelijk een gat te slaan en scoorde viermaal achter elkaar. Het waren Marco den Ouden, Jildau de Haan en Jacco Wouda 2x die voor Lintjo trefzeker waren (5-7).

Na de rust was het de thuisploeg die het best uit de startblokken kwam, DTL wisten gelijk twee keer te scoren waardoor de stand weer op 7-7 kwam. Beide ploegen kwamen gemakkelijk tot scoren maar toch was het Lintjo die net iets scherper en feller was. Jildau de Haan wist twee keer raak te schieten waardoor Lintjo op een 8-10 voorsprong kwam. Sybrit Pen en Kees Flapper maakten beiden een doorloopbal waardoor Lintjo weer een gaatje sloeg naar 9-12. Daarna was de wedstrijd beslist en Lintjo zorgde door nogmaals twee keer te scoren voor een prima eindstand van 9-14.

Doelpuntenmakers: Jacco Wouda 5x Jildau de Haan 3x Sybrit Pen 3x Marco den Ouden 2x Kees Flapper 1x

Volgende week speelt KV Lintjo haar laatste veld thuiswedstrijd in 2019 tegen NQL om 15:30 uur, op Sportpark Lunia in Oldeberkoop.