Lintjo wint spannend duel van Sparta (Ze)

Afgelopen zaterdag trad Lintjo op een zonovergoten sportpark Lunia aan tegen Sparta uit Zevenhuizen. Na de mindere wedstrijd van vorige week, was het de taak aan de formatie van Lammert v/d Veen om zich te herpakken.

Lintjo startte met Lisanne de Boer, Sybrit Pen, Jacco Wouda en Marc de Boer in de aanval. In de verdediging startten Tjabine Bouma, Jildau de Haan, Kees Flapper en Marco den Ouden. Het was Sparta dat meteen de score opende. Lintjo had hierop gelijk het antwoord klaar middels een uitstartbal van Lisanne de Boer. Vlot hierna wist Sparta de korf weer te vinden, maar al snel trok Marco den Ouden met een afstandschot de stand weer gelijk. Doordat een heer foutief werd afgestopt, kon Lisanne de Boer een strafworp verzilveren. In de aanval daarna liet Jacco Wouda van zich horen door een vrije bal te scoren. Na de vakwissel was het weer Marco den Ouden die van afstand raak schoot. Echter kon Lintjo de voorsprong nog niet verder uitbreiden en trok Sparta de stand weer gelijk. Na de 5-5 stand op het scorebord nam Lintjo het initiatief en zorgden Jacco Wouda, Marco den Ouden en Kees Flapper ervoor dat de Berkoper roodhemden de kleedkamers opzochten met een 10-7 stand op het scorebord.

Na de pauze was het Sparta dat scherp uit de kleedkamers kwam en wisten vlot het verschil terug te brengen naar 1 doelpunt. Marco den Ouden scoorde daarna opnieuw van afstand en vergrootte de marge weer naar 2. Door Sybrit Pen (2x), Tjabine Bouma (2x) en Kees Flapper werd er weer een klein gat geslagen, stand 16-12. Daarna was het Sparta dat wakker bleek geschud en zij scoorden vervolgens 4 keer op rij waarmee zij de stand weer gelijk trokken. Vervolgens gingen beide ploegen een spannende slotfase van de wedstrijd in. Lisanne de Boer bracht Lintjo weer op voorsprong middels een strafworp, maar vlak daarna wist ook Sparta opnieuw de korf te vinden. In de laatste minuten van de wedstrijd was het Jildau de Haan die met een doorloopbal de eindstand van de wedstrijd bepaalde, 18-17.

Volgende week speelt Lintjo opnieuw een thuiswedstrijd. Dit keer komt Invicta/Frigro op bezoek. Aanvang wedstrijd 15:30 uur