Geslaagde Lintjo Serie op Hemelvaartsdag

Serie_2022_-_IMG_1835.JPG

De Rabobank Lintjo Serie op sportpark Lunia is uitstekend verlopen. Het was prima korfbalweer, het programma werd mooi volgens schema doorlopen en er was veel publiek op de been. De organisatie had de 53 deelnemende teams in een programma met 12 poules verwerkt. Er waren meer dan 500 korfballer actief in Oldeberkoop.

Hoewel de serie een vijftal jaren terug dubbel zo groot was deed dat niets af aan de beleving binnen  en buiten de lijnen. Er was sprake van een ouderwets gezellige korfbaldag. Er werd niet alleen om de punten gestreden, er was ook weer tijd om contacten te leggen. Dergelijke relatief grote sportevenementen hebben immers al een paar jaar niet meer plaatsgevonden. Het was merkbaar dat de aanwezigen dat weer op prijs stelden.

In senioren poule A ging ROG met de eerste prijs terug naar Groningen. Er waren twee A-junioren poules in het programma opgenomen. Hier werden Sparta Zevenhuizen en VDDO na de vier gespeelde wedstrijden de winnaars. Bij de jongste pupillen was Lintjo bij zowel de F1 als ook de F2 poulewinnaar.

De jongste korfballers konden zich in het nevenprogramma laten schminken. Volgens traditie sloot de Berkoper korfbalclub het toernooi af met een barbecue waar tientallen Lintjo-ers aan hebben meegedaan. In de avond was er eerst kids karaoke en later op de avond waagden ook de volwassenen zich aan een rondje achter de microfoon. Het was tot in de late uurtjes gezellig in de MeJander. 

Poulewinnaars Lintjo Rabobankserie:

Senioren             Poule A: ROG 1

Poule B: “hier wil ik niet zijn”

Junioren A          Poule C: Sparta Zevenhuizen A1

                               Poule D: VDDO A2

B- jeugd              Poule E: Sparta Zevenhuizen B1

                               Poule F: Wordt Kwiek B1

C- jeugd              Poule G: Lintjo C1

D- jeugd              Poule H: WWMD D1

E- jeugd               Poule I: :Lintjo E2

                               Poule J: Leonidas E1

F-jeugd                Poule K: Lintjo F1

                               Poule L: Lintjo F2

Red.: A.M.