Lintjo Rabobankserie op Hemelvaartsdag voor de 53ste keer

Donderdag 26 mei zal voor de 53ste  keer de Lintjo Rabobankserie worden gehouden op sportpark Lunia in Oldeberkoop. Met 53 deelnemende teams, verdeeld over 12 poules, van 16 verschillende verenigingen is het toernooi redelijk bezet. Vergeleken met een vijftal jaren terug is het toernooi gehalveerd. Er zullen dit jaar rond de 500 korfballers actief zijn in Oldeberkoop.

Er zijn meerdere activiteiten tijdens en rondom het toernooi georganiseerd. Na afloop is er een gezamenlijke BBQ en aan het begin van de avond staat de kids karaoke op het programma. Later op de avond kunnen ook de volwassenen zich wagen aan een rondje karaoke

Veel verenigingen zien de Lintjo serie als een mooie afsluiting aan het einde van het korfbalseizoen, wat nog een enkele competitieronden voor de boeg heeft. De deelnemers zullen op de 9 uitgelegde velden ongetwijfeld voor een feestelijke aanblik zorgen.

De seriecommissie is erin geslaagd alle opgaven in een strak schema te verwerken. De wedstrijden beginnen om 10.00 uur precies, waarna de 10e en laatste speelronde zo rond de klok van half vier zal zijn afgelopen.

Naast uiteraard Lintjo (10 teams) verschijnt ook de combinatievereniging VDDO (VZK, Donkerbroek, DIO) met een flink aantal teams binnen de lijnen. Vanuit de Stellingwerven zijn er verder teams van Leonidas en De Hoeve/Forward welke sportpark Lunia een bezoek brengen. Ook Udiros (Oude-Nieuwehorne) en Wordt Kwiek (Jubbega) reizen met een delegatie af naar Oldeberkoop. Ook dit jaar is er ruimte voor de recreatie, vrienden dan wel familieteams.

Alle jeugdcategorieën komen aan bod op de serie. In poule A komen naast de korfballers van ROG, VDDO, Veenwouden en NKC ook de Lintjo selectieleden aan bod. Er zijn maar liefst twee poule’s met A-junioren in het programma opgenomen. Met goed korfbalweer, het strak geplande programma en de als vanouds prima Berkoper organisatie beloofd het weer een mooie korfbaldag te worden op sportpark Lunia die zeker een bezoek waard zal zijn.

PR-groep kv Lintjo

A.M.