Boekenmarkt KV Lintjo 2022

Zaterdag 18 juni organiseert korfbalvereniging Lintjo voor de 19e  keer een boekenmarkt. De opbrengst zal gereserveerd worden voor het onderhoud aan en de afschrijving van het kunstgrasveld. De 18 eerdere edities hebben een redelijk constant aantal bezoekers en resultaat opgeleverd.  Via diverse kanalen is de Berkoper organisatie erin geslaagd opnieuw veel boeken in te zamelen. Geschat wordt dat er zaterdag de 18e  rond de negenduizend exemplaren, zoveel als mogelijk gesorteerd, te koop worden aangeboden.

Geen enkele bezoeker hoeft zonder een boek naar huis te gaan. Er is voor elk wat wils. Romans, jeugdboeken, friese boeken, informatieve boeken (o.a. koningshuis, natuur, hobby, kunst, geschiedenis, sport etc etc. Het assortiment is compleet nieuw ten opzichte van de aangeboden waar van vorige jaren daar Lintjo ieder jaar afstand doet van het restant van de vorige boekenmarkt. Dit is voor de trouwe bezoeker beslist een voordeel. 

De ervaring heeft geleerd dat vele verzamelaars na een bezoek aan Oldeberkoop hun verzameling weten te complementeren. De organisatie verwacht dan ook dat al voor de klok van 10 vele liefhebbers in de rij bij MFA MeJander zullen staan. Het is zeker dat er voor iedere smaak wel iets te koop is. Daarnaast verwacht Lintjo dat veel mensen de mogelijkheid zullen benutten om voor een paar Euro boeken in te slaan voor de komende vakantieperiode. Om 12.30 uur als de boekenmarkt is afgelopen verwacht de organisatie dan ook weer een enige duizenden exemplaren te hebben verkocht.

Bijzonder aan deze boekenmarkt editie is dat er ook enkele tientallen schilderijen ter verkoop worden aangeboden. Deze zijn in het bezit van de korfbalvereniging gekomen uit het nalatenschap van wijlen Appie van der Bij, erelid van de vereniging.