Lintjo na de pauze langs Leonidas

Lintjo uit Oldeberkoop heeft dankzij een goede tweede helft de derby tegen Leonidas winnend afgesloten (16-20). Daarmee staat de ploeg met drie zeges bovenaan in de derde klasse al leek het daar voor rust helemaal nog niet op. Leonidas leidde zelfs bij rust met 7-6. Het was op zich bijzonder dat deze teams elkaar nu eindelijk eens tegenkomen. Tussen de beide dorpen gaapt een gat van vijf kilometer, maar gek genoeg kan niemand zich herinneren dat de beide verenigingen met hun eerste teams ooit in de competitie tegen elkaar uitkwamen.

Leonidas was altijd een zondagclub tegenover Lintjo dat op zaterdag speelde. Nu speelt ook Leonidas op zaterdag. Het jonge team moest nu opboksen tegen het duidelijk meer ervaren Lintjo, dat gek genoeg in de eerste helft in sporthal De Duker geen goed antwoord had op het druistige spel van de thuisclub.

De openingsfase in deze matige wedstrijd was rommelig met veel balverlies aan beide kanten. In de eerste tien minuten waren het Eelke Woudstra (strafworp voor Lintjo) en Robin Kreulen (na sterke rebound van Ferri Grasmeijer) die de score voor hun teams openbraken: 1-1. Kevin Hoen zorgde van afstand voor 2-1. Het was een beetje typerend voor Leonidas om daarna tegen een strafworp aan te lopen door tweemaal te snel in te lopen bij een vrije bal. Jildau de Haan wist met dat geschenk wel raad (2-2). De teams ontliepen elkaar voor rust weinig in het maken van doelpunten.

Dat mocht vooral Lintjo zich aanrekenen. Die ploeg speelde lange aanvallen, pakte veel rebounds, maar deed te weinig met al die schotkansen. Leonidas haalde veel meer rendement uit het kleinere aantal doelpogingen. Die ploegde verzuimde rustig vanuit de organisatie te spelen. Het oogde nogal geforceerd. Maar niettemin wist de jonge Iris Schulting tegenover Jildau de Haan zo wel driemaal van afstand te scoren. En ook de 6-5, een vrije bal van Kevin Hoen op Bas Oostra was een mooie treffer.

In het begin van de tweede helft zorgde invaller Lard Ballast van afstand direct voor 8-6. Maar Marco den Ouden en Marc de Boer werkten de achterstand binnen twee minuten weg, waarbij de scheidsrechter niet een gelukkige rol speelde. Hoe dan ook was het voor Leonidas weer een herhaling van een week eerder tegen Harich. Lintjo sloeg in heel korte tijd een gat naar 8-10 via twee treffers van Eelke Woudstra (vrije bal en van afstand). En na zeven minute in de tweede helft was het al 9-12. Lintjo scoorde dus zesmaal in zeven minuten. Dat was even vaak als de hele eerste helft.

Leonidas liep vervolgens achter de feiten aan en verloor ook nog Ferri Grasmeijer met een handblessure. Iedere keer als Leonidas scoorde, zoals wederom Iris Schulting op 10-12, deed Lintjo direct wat terug. De 10-13 was een vrije bal van Jildau de Haan. Dat gat bleef bestaan via 12-15 naar  13-16. Met nog zeven minuten te spelen stelde Lisanne de Boer van afstand de zege vellig (13-17). Lintjo kon zich het veroorloven daarna nog een strafworp te missen.

Ilse Visser en Robin Kreulen (strafworp) leken de spanning even terug te brengen(15-17), maar Anne van Eijden knalde in de 28e minuut tweemaal van afstand alle illusies van Leonidas aan gruzelementen (15-19). Marleine Ballast zorgde met haar derde treffer in de tweede helft nog voor 16-19 waarna de uitstartende Marc de Boer de eindstand bepaalde op 16-20. En daar was gelet op het hele beeld van de vooral energieke wedstrijd niks mis mee.

Doelpunten Leonidas Iris Schulting (5), Marleine Ballast (3) Kevin Hoen (3), Robin Kreulen (2), Bas Oostra, Lard Ballast en Ilse Visser. Doelpunten Lintjo: Eelke Woudstra (6), Marc de Boer (4), Jildau de Haan (3), Jacco Wouda (2), Marco den Ouden (2), Anne van Eijden (2) en Lisanne de Boer.