Lintjo blijft ongeslagen

Afgelopen zaterdag speelde Lintjo haar 2e thuiswedstrijd deze zaalcompetitie, thuis tegen Noveas uit Steenwijk. Lintjo startte met Lisanne de Boer, Anne van Eijden, Jacco Wouda en Eelke Woudstra in de aanval. In de verdediging begonnen Ilsa Wierema, Jildau de Haan, Marco den Ouden en Marc de Boer. Het doel van Lintjo was om ongeslagen te blijven en hiermee het korfbaljaar 2022 positief af te sluiten.

De eerste twee doelpunten deze wedstrijd waren strafworpen, doordat beide teams nog niet scherp waren in het verdedigen Alleen Marco den Ouden wist tot een 3-2 stand ook van afstand te scoren. Daarna schakelde Lintjo een tandje bij en pakten zij een voorsprong van vijf doelpunten. Noveas bleef strijden en wist daarna nog driemaal te scoren, waardoor beide teams met een 8-5 stand de rust in gingen.

Het was Noveas dat scherp uit de kleedkamers kwam en het eerste doelpunt na de rust werd aan hun zijde op het scorebord genoteerd. Ilsa Wierema benutte vervolgens een strafworp, maar daarop had Noveas ook weer het antwoord klaar. Daarna zorgde Eelke Woudstra met een afstandschot voor een marge van 3 doelpunten. Deze marge werd uitgebreid door een mooie combinatie tussen Ilsa Wierema en Jildau de Haan en afstandschoten van Anne van Eijden en Eelke Woudstra. Daarna was het Noveas wat nog wist te scoren, maar Ilsa Wierema zorgde met een mooie doorloopbal dat er een 15-10 eindstand op het scorebord kwam te staan.

Lintjo blijft hierdoor ongeslagen. Op 14 januari 2023 wordt de zaalcompetitie weer hervat en speelt Lintjo een uitwedstrijd tegen Harich.