Lintjo wint overtuigend van WSS

Afgelopen zaterdag speelde Lintjo 1 om 15:30 in Oude Pekela tegen WSS 1. In de aanval van Lintjo begonnen Jacco Wouda, Marc de Boer, Anne van Eijden en Jildau de Haan. In de verdediging startten Marco den Ouden, Eelke Woudstra, Ilsa Wierema en Marinde Bouma. Wss staat tweede op de ranglijst en bij winst was de ploeg uit Oude Pekela verzekerd van promotie naar de 2e klasse.

De Oldeberkopers kwamen na 10 minuten al op een 2-5 voorsprong, mede dankzij twee vrije ballen van Jildau. Door afstanders en strafworpen aan beide kanten kwam WSS op een 8-6 voorsprong. Voor de rust werd een heftige blessure van Ilsa Wierema niet als pauzemoment gebruikt, wat leidde tot onvrede bij coach Anne Lootsma. Uiteindelijk kon WSS niet profiteren van de onrust. Door drie goals in de laatste minuut werd de ruststand bepaald op 9-8.

Na de pauze ging het gelijk op. Invaller Anke Slot zette de stand op 10-10. De ploegen waren gewaagd aan elkaar en dit zorgde voor een tussenstand van 12-13. Vanaf daar konden de roodhemden de score alleen maar verder uitbreiden. Ondanks de ongehoorzaamheid van enkele Lintjo spelers, en vele overtredingen van beide kanten wisten de Oldeberkopers uiteindelijk comfortabel te winnen. In Oude Pekela werd er met 12-17 gewonnen en gingen de punten dus mee naar Oldeberkoop.

De eerstvolgende wedstrijd speelt Lintjo 1 op zaterdag 11 juni 17: 00 in Twijzel tegen Olympia.