Lintjo doet zichzelf te kort tegen Pallas’08

Afgelopen zaterdag speelde Lintjo een uitwedstrijd tegen Pallas'08 in Leeuwarden. Pallas'08 heeft de eerste plaats in de competitie, waardoor dit een lastige tegenstander zou worden.

 

Lintjo begon de wedstrijd met in de aanval Kees Flapper, Marco den Ouden, Jildau de Haan en Ilsa Wierema en in de verdediging met Marc de Boer, Eelke Woudstra, Sybrit Pen en Lisanne de Boer. De wedstrijd begon moeizaam bij Pallas'08. Uiteindelijk kwam de ploeg op een voorsprong van 2-0, maar Lintjo liet dit niet zomaar gebeuren en wist het spannend te houden. Kees Flapper maakte door middel van een doorloopbal het eerste doelpunt voor Lintjo. Het bleef spannend de eerste helft, er werd om en om gescoord door de ploegen waardoor het een stand van 4-3 werd. Uiteindelijk wist Pallas'08 drie punten voor te komen te staan. Marc de Boer benutte een strafworp succesvol, waardoor Lintjo dichterbij kwam. Lintjo kreeg veel kansen in de aanval, maar deed zich te kort in het afmaken van de kansen.

Rosalien de Boer kwam in het veld voor Lisanne de Boer. Zij wist de heren in de aanval goed te kunnen steunen onder de korf. Toch was het de thuisploeg die steeds een voorsprong hield van twee punten. Later in de wedstrijd wist Pallas'08 de wedstrijd in handen te nemen door meerdere doelpunten achter elkaar te scoren. Jildau de Haan en Eelke Woudstra maakten nog een paar mooie afstanders, waardoor Lintjo weer beter in de flow kwam. Aan het einde van de wedstrijd was het toch Pallas'08 die wist los te komen met vier doelpunten op een rij. Hierdoor werd de stand 15-11 in het voordeel van Pallas'08.

 

Aankomende zaterdag speelt Lintjo een thuiswedstrijd tegen DTS(S) om 15:30 uur op sportpark Lunia.