Lintjo overklast Veenwouden

Afgelopen zaterdag speelde Lintjo uit bij Veenwouden. Na een rust periode van twee weken mocht er weer gekorfbald worden. Het beloofde geen spannende pot te worden tussen de nummer één en de nummer acht op de ranglijst. Het werd een zakelijke overwinning voor Lintjo. In de aanval startten Marco den Ouden, Kees Flapper, Tjabine Bouma en Jildau de Haan. In de verdediging startten Jacco Wouda, Marc de Boer, Sybrit Pen en Lisanne de Boer.

De eerste 15 minuten ging de wedstrijd nog gelijk op. Lintjo had even de tijd nodig om in de wedstrijd te komen en het spel van Veenwouden te ontregelen. Veenwouden ging gelijk met Lintjo op tot drie doelpunten, daarna was het Lintjo die het initiatief nam. Lintjo liep gemakkelijk uit naar een 3-9 voorsprong. Er werd veel druk gegeven op de aanval van Veenwouden waardoor zij moeilijk tot scoren kwamen. In de pauze was de tussenstand dan ook 6-14 in het voordeel van Lintjo.

Na de rust was het Lintjo die direct verder ging met scoren. En toch werden er ook een aantal verdedigende foutjes gemaakt waardoor Veenwouden toch tot scoren kwam. Gelukkig had Lintjo voldoende de overhand om de wedstrijd volledig naar zich toe te trekken en met een mooie stand de punten mee naar huis te nemen. Ook Rosalien de Boer en Remco Hulzentop kregen hun speelminuten en verzilverden dit met fraaie doelpunten. De eindstand werd 9-25.

Volgende week speelt Lintjo om 19.10 uur tegen Noveas in MFA MeJander Oldeberkoop.