Lintjo eenvoudig langs Noveas

Zaterdag 7 maart stond de thuiswedstrijd tegen Noveas op het programma, waarbij de C1 & C2 als teams van de maand het vlaggenschip kwamen aanmoedigen. Gezien de moeizame wedstrijd in Steenwijk, was Lintjo erop gebrand voor eigen publiek een mooie wedstrijd te spelen.

In de aanval begonnen Tjabine Bouma, Jildau de Haan, Marco den Ouden en Kees Flapper. In de verdediging startten Lisanne de Boer, Sybrit Pen, Marc de Boer en Remco Hulzentop. Laatst genoemde verving de niet inzetbare Jacco Wouda.

De eerste twee doelpunten werden gescoord door Lintjo. Na de vakwissel wist Noveas iets terug te doen, waarna Lintjo opnieuw tweemaal trefzeker was. Het afronden van kansen aan de kant van Lintjo ging moeizaam waardoor Noveas mee bleef scoren en er een 4-3 stand op het scorebord kwam. Daarna wist Noveas niet meer te scoren en zorgde Lintjo met drie treffers op rij dat er met een 7-3 voorsprong de rust werd ingegaan. Na de rust was het Lintjo dat gelijk weer van zich liet horen, maar ook Noveas wist opnieuw de korf te vinden. Het afronden van de kansen door de Berkoper roodhemden ging in de tweede helft beter, wat resulteerde in het verdubbelen van de score, 14-7. Hierna wist Lintjo nog zesmaal te scoren, wat resulteerde in een 20-8 overwinning.

Doelpunten: Kees Flapper 7, Marc de Boer 4, Marco den Ouden 3, Lisanne de Boer 2 en Jildau de Haan, Sybrit Pen, Tjabine Bouma en Remco Hulzentop allen 1.