Geslaagde boekenmarkt Lintjo

FB_IMG_1529316726768.jpg

De zeventiende door korfbalvereniging Lintjo opgezette boekenmarkt heeft veel  belangstellenden getrokken. De organisatie schat in dat het één van de best bezochte edities is geweest.  Al voor de deuren van MFA MeJAnder op sportpark Lunia werden geopend stonden er een twintigtal liefhebbers klaar om een keuze te maken uit de naar schatting zevenduizend  uitgestalde boeken. Vooral het eerste anderhalf uur bleef het aanhoudend druk. De reacties van de kopers waren positief. Men was tevreden over de kwaliteit van de goed gesorteerde boeken.

Vooral bepaalde informatieve boeken, kinderboeken en romans vonden gretig aftrek. Ook de in het Fries en streektalen geschreven boeken vielen erg in de smaak. Bij deze tafels werd het eerste half uur al flink zaken gedaan. Daarnaast namen veel lezers hun kans waar om een armvol boeken voor de komende vakantie in te slaan. Door het grote aanbod, naar schatting 7000 boeken, kwamen ook de  verzamelaars en boekenliefhebbers goed aan hun trekken.

Toen aan het begin van de middag de verkoop werd gestopt kon de penningmeester de balans opmaken. Rond de 1200 boeken verwisselden van eigenaar. Mede door de grote opkomst kon de penningmeester een hoger bedrag als vorige jaren bijschrijven op de rekening van de Berkoper korfbalvereniging. Jarenlang reserveerde  Lintjo de opbrengst van de boekenmarkten voor een kunstgrasveld op sportpark Lunia. Nu dit is gerealiseerd wordt de opbrengst voor de afschrijving van de toplaag in de jaarrekening geboekt.

Gezien het resultaat zal volgend jaar, opnieuw op de derde zaterdag in juni, de 18e  Lintjo boekenmarkt worden georganiseerd. Het restant van de boeken is door Lintjo van de hand gedaan zodat er volgend jaar weer een compleet nieuw assortiment klaar ligt voor de liefhebbers.

FB_IMG_1529316734491.jpg