Invicta/Frigro te sterk voor Lintjo

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd Lintjo 1 – Invicta/Frigro 1 op het programma. Vooraf leek het een spannende wedstrijd te worden, de vorige wedstrijd eindigde in een gelijkspel en het verschil op de ranglijst is maar 1 punt in het voordeel van Lintjo.

Lintjo begon in een gewijzigde opstelling, Eelco de Haan verving de geschorste Marco den Ouden.

Lintjo schoot uit de startblokken, binnen 8 minuten stond er een 4-0 score op het scorebord door doelpunten van Sybrit Pen, Jacco Wouda, Kees Flapper en Wilma Posthumus. Invicta liet zich niet van de wijs brengen en na 15 minuten in de eerste helft was de stand alweer gelijk (5-5). Aan het einde van de eerste helft liep Invicta langzaam uit, er werd gerust met een stand van 9-12. Lintjo kwam aan het begin van de tweede helft nog terug tot 10-12 door een benutte strafworp van Aafje Hijlkema, maar de wedstrijd werd niet meer spannend. Invicta maakte in tegenstelling tot Lintjo de kansen wel af en het werd uiteindelijk 13-17 in het voordeel van Invicta.

Waar Lintjo het vorige week verdedigend liet liggen, was het deze week de aanval die stokte. Er werden genoeg kansen gecreëerd, maar deze werden niet afgemaakt. Volgende week zaterdag staat de derby tegen DIO uit Oosterwolde op het programma. Hopelijk weet Lintjo dan wel weer twee belangrijke punten te pakken in deze spannende competitie.