Anne Lootsma nieuwe trainer 1e selectie

Vlak voor de start van de competitie is er bij korfbalvereniging Lintjo nog sprake van een wisseling van de wacht bij de trainer-coach van de eerste selectie. Lammert van der Veen welke de laatste jaren de Berkoper korfballers onder zijn hoede had gaf recent aan af te willen zien van een langer verblijf in Oldeberkoop. Een onwenselijke situatie maar gelukkig is het bestuur van Lintjo er vlot in geslaagd een vervanger te vinden. Anne Lootsma uit Zevenhuizen (Allardsoog) wordt de nieuwe technisch verantwoordelijke man op sportpark Lunia.

In eerste instantie is de afspraak om elkaar tot het zaalseizoen te leren kennen en dan een beslissing te nemen voor de rest van het seizoen. Zowel Lintjo als Lootsma hebben de intentie om langdurig met elkaar te gaan samenwerken. Lootsma is een ervaren trainer en heeft zelf op niveau korfbal gespeeld bij Marfugels (Grou) wat inmiddels is opgegaan in Mid Fryslan. De laatste club die Lootsma trainde was TFS. Eerder was hij ook actief bij Westergo, Sparta Zevenhuizen, Koru en DTL.

Na de eerste trainingen, die kort worden onderbroken door een al geplande vakantie van Lootsma, was de eerste indruk van de Lintjo selectie erg positief. “Verfrissend, oog voor basistechniek en flink aan de bak” was de content van de reacties.