Coronamaatregelen op sportpark Lunia en MFA (Update protocol 15-9-2021)

In het algemeen geldt: de grenzen van de verkregen ruimte moeten niet opgezocht worden.

Voor iedereen geldt:

  • heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen;
  • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen;
  • personen van 13 jaar en ouder houden onderling 1,5 m afstand;
  • vermijd drukte;
  • was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sportlocatie;
  • schud geen handen;
  • neem de gebruikelijke veiligheids- en hygiëneregels voor iedereen in acht;
  • er vindt (bijv. mondeling) een gezondheidscheck plaats voor aanvang van de sportactiviteit, deze vragen die je stelt zijn onderaan dit document vindbaar;
  • desinfectie staat bij ingang veld;
  • veld betreden middels kleine hekje, veld verlaten via grote hek.

Wedstrijden zijn voor iedereen toegestaan en publiek is bij amateurwedstrijden en -trainingen welkom, met inachtneming van de anderhalve meter afstand en met vaste zitplaatsen.

Sportlocaties mogen honderd procent van hun capaciteit op anderhalve meter afstand gebruiken en niemand hoeft tijdens het sporten onderling afstand te houden als dit de sportbeoefening in de weg staat.

Hieronder de maatregelen m.b.t. horeca/sportkantine. Aangezien de exploitatie in handen is van het MFA bestuur, hebben wij hieronder alleen de vanuit de overheid geldende maatregelen gezet. Op dit moment zijn wij nog niet op de hoogte gesteld hoe het in de MFA vorm gaat krijgen.

Maatregelen horeca tot en met 19 september 2021.

Een vaste zitplaats is verplicht. Dit mag ook een zitplaats aan de bar zijn.

Bezoekers houden 1,5 meter afstand van elkaar.

Voor horeca buiten geldt dat met kuchschermen 1,5 meter afstand houden niet verplicht is.

De horecagelegenheid is verplicht om bezoekers te vragen zich te registreren en vooraf een gezondheidscheck te doen.

Zelfbediening is toegestaan.

In alle eet-en drinkgelegenheden mag 100% van de capaciteit op 1,5 meter afstand gebruikt worden. Dit geldt binnen en buiten.  

Entertainment is niet toegestaan. Optredens en beeldschermen zijn niet toegestaan, en er mag geen harde muziek gedraaid worden.

Horecagelegenheden hebben beperkte openingstijden. Zij mogen open van 06:00 tot 00:00 uur.

Afhalen is mogelijk.

Horeca per 25 september open met coronatoegangsbewijzen

Per 25 september is 1,5 meter afstand houden niet meer verplicht. Bij bezoek aan plekken waar het drukker wordt, zoals in cafés, restaurants en sportkantines, heb je een coronatoegangsbewijs nodig

coronatoegangsbewijs.jpg

Veel gestelde vragen:

Wat moeten we doen als iemand positief getest is op het coronavirus?
Als iemand van de vereniging positief wordt getest op het coronavirus dan gelden de op dat moment geldende richtlijnen vanuit de overheid. Dit betekent dat deze persoon thuisblijft en de richtlijnen volgt die de GGD hem/haar oplegt. De GGD verzorgt het bron- en contactonderzoek. Wanneer de GGD het advies geeft aan de overige spelers om in quarantaine te gaan is het dringende advies dit ook op te volgen. Gedurende de opgelegde quarantaineperiode neem je vanzelfsprekend ook niet deel aan trainingen en wedstrijden.

Hoe zit het met de contacttijd?
Van belang voor quarantaine is het zogenaamde ‘nauwe contact’, wat inhoudt dat er voor een periode langer dan 15 minuten contact binnen de anderhalve meter is geweest. Bijvoorbeeld in een dug-out of met teveel mensen in een kleedkamer.

Hoe om te gaan met klachten?
Hier is het reguliere overheidsbeleid van toepassing, bij klachten blijf je thuis etcetera. Kinderen jonger dan 13 jaar, bij verkoudheidsklachten (zoals loopneus, neusverkoudheid, niezen of keelpijn) thuis blijven. Kortom dan niet trainen en geen wedstrijd spelen.

Mag een positief geteste speler deelnemen aan trainingen en/of wedstrijden?
Nee, een positief geteste speler neemt geen deel aan trainingen, wedstrijden en/of andere verenigingsactiviteiten en volgt de richtlijnen die vanuit de GGD worden opgelegd.

Wat als iemand negatief getest wordt?
Is de uitslag van de test die iemand gedaan heeft negatief? Dan vervalt in lijn met beleid van de rijksoverheid de thuisquarantaine. Krijgt iemand opnieuw klachten die lijken op corona of worden de klachten erger? Blijf dan thuis en laat je opnieuw testen.

Hoe moet ik om gaan met de verplichte gezondheidscheck?
In principe hoeft de vraag alleen gesteld te worden voorafgaand aan de training/wedstrijd.

Het advies is om deze check niet als data op te slaan in verband met privacy. Wanneer er geen klachten zijn is er niets aan de hand. Meer informatie vind je op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/gezondheid-en-zorg/gezondheidscheck

Omgaan met besmettingen

We gaan er als club te alle tijde vanuit dat een aanwezige speler gezond is, omdat hij/zij anders niet aanwezig zou zijn conform de basisrichtlijnen.

Als iemand van een vereniging positief wordt getest op het coronavirus dan gelden de op dat moment geldende richtlijnen vanuit de overheid. Dit betekent dat deze persoon thuisblijft en de richtlijnen volgt die de GGD hem/haar oplegt. Volgens de nieuwste richtlijnen van de overheid en GGD is het niet noodzakelijk om als team in quarantaine te gaan als later blijkt dat één of meerdere (tegen)spelers besmet zijn met het coronavirus. Over het algemeen verblijven spelers en scheidsrechters tijdens een wedstrijd veel minder dan 15 minuten binnen 1,5 meter van een speler en worden ze door de GGD daarom gezien als ‘overige niet nauwe contacten’. De GGD verzorgt het bron- en contactonderzoek. Wanneer de GGD wel het advies geeft aan de overige spelers om in quarantaine te gaan is het dringende advies dit ook op te volgen. Gedurende de opgelegde quarantaineperiode neem je vanzelfsprekend ook niet deel aan trainingen en wedstrijden.

Indien iemand positief test gaan we er vanuit dat de GGD contact opneemt met de vereniging en/of betrokken spelers wanneer zij dit nodig achten. Geef dit echter zelf ook even aan bij de trainer/coach, zodat mocht er nog iemand zijn met lichte klachten ze dit wel weten en kunnen gaan testen. Zo voorkomen we verdere verspreiding.

Indien men na een positieve test de quarantaine periode heeft “uitgezeten” en minimaal 24 uur klachtenvrij is, mag men weer deelnemen aan de trainingen. Volg hierin zeker ook het advies van de GGD op, dus mocht dit anders zijn, dan graag hun advies ter harte nemen en je coach/trainer hier indien nodig van op de hoogte brengen.

We zullen er met zijn allen zoveel mogelijk aan doen om een veilig en gezond sportklimaat te creëren. We rekenen op ieders medewerking, neem je eigen verantwoordelijkheid! Durf elkaar aan te spreken als men zich niet aan de regels houdt.

Veel sportplezier gewenst en blijf vooral gezond!

Kijk voor meer informatie op https://www.knkv.nl/faqcorona

Vragen gezondheidscheck

 

1. Heeft u de afgelopen 24 uur last gehad van de volgende klachten?

  • verkoudheidsklachten (neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn);
  • hoest;
  • benauwdheid;
  • verhoging (tot 38 graden Celsius);
  • koorts (boven 38 graden Celsius);
  • reuk- en of smaakverlies.

2. Heeft u op dit moment een huisgenoot met koorts?

3. Heeft u op dit moment een huisgenoot met benauwdheidsklachten?

4. Heeft u het coronavirus gehad?

  • Is dit de afgelopen 7 dagen vastgesteld met een test?

5. Heeft u een huisgenoot /gezinslid met het nieuwe coronavirus?

  • En heeft u in de afgelopen 10 dagen contact met hem/haar gehad terwijl hij/zij nog klachten had?

6. Bent u in quarantaine omdat u:

  • direct contact had met iemand waarbij het coronavirus is vastgesteld?
  • u korter dan 10 dagen geleden uit een land/regio met code oranje of rood kwam?