Coronamaatregelen op sportpark Lunia en MFA (Update protocol 11-10-2021)

In het algemeen geldt: de grenzen van de verkregen ruimte moeten niet opgezocht worden.

Voor iedereen geldt:

 • heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen;
 • neem de gebruikelijke veiligheids- en hygiëneregels voor iedereen in acht;
 • veld betreden middels kleine hekje, veld verlaten via grote hek.

Publiek

Publiek is overal zonder beperking welkom.

Horeca/kantine

 • Drankje to-go: Supporters en spelers mogen zijn of haar drankje bij de bar ophalen om vervolgens buiten te nuttigen, zonder vertoon van QR-code.
 • QR code laten zien: Supporters en spelers mogen zijn of haar drankje in het Grand Café nuttigen.

dsgdgf.png

Veel gestelde vragen:

Wat moeten we doen als iemand positief getest is op het coronavirus?
Als iemand van de vereniging positief wordt getest op het coronavirus dan gelden de op dat moment geldende richtlijnen vanuit de overheid. Dit betekent dat deze persoon thuisblijft en de richtlijnen volgt die de GGD hem/haar oplegt. De GGD verzorgt het bron- en contactonderzoek. Wanneer de GGD het advies geeft aan de overige spelers om in quarantaine te gaan is het dringende advies dit ook op te volgen. Gedurende de opgelegde quarantaineperiode neem je vanzelfsprekend ook niet deel aan trainingen en wedstrijden.

Hoe zit het met de contacttijd?
Van belang voor quarantaine is het zogenaamde ‘nauwe contact’, wat inhoudt dat er voor een periode langer dan 15 minuten contact binnen de anderhalve meter is geweest. Bijvoorbeeld in een dug-out of met teveel mensen in een kleedkamer.

Hoe om te gaan met klachten?
Hier is het reguliere overheidsbeleid van toepassing, bij klachten blijf je thuis etcetera. Kinderen jonger dan 13 jaar, bij verkoudheidsklachten (zoals loopneus, neusverkoudheid, niezen of keelpijn) thuis blijven. Kortom dan niet trainen en geen wedstrijd spelen.

Mag een positief geteste speler deelnemen aan trainingen en/of wedstrijden?
Nee, een positief geteste speler neemt geen deel aan trainingen, wedstrijden en/of andere verenigingsactiviteiten en volgt de richtlijnen die vanuit de GGD worden opgelegd.

Wat als iemand negatief getest wordt?
Is de uitslag van de test die iemand gedaan heeft negatief? Dan vervalt in lijn met beleid van de rijksoverheid de thuisquarantaine. Krijgt iemand opnieuw klachten die lijken op corona of worden de klachten erger? Blijf dan thuis en laat je opnieuw testen.

Hoe moet ik om gaan met de verplichte gezondheidscheck?
In principe hoeft de vraag alleen gesteld te worden voorafgaand aan de training/wedstrijd.

Het advies is om deze check niet als data op te slaan in verband met privacy. Wanneer er geen klachten zijn is er niets aan de hand. Meer informatie vind je op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/gezondheid-en-zorg/gezondheidscheck

Omgaan met besmettingen

We gaan er als club te alle tijde vanuit dat een aanwezige speler gezond is, omdat hij/zij anders niet aanwezig zou zijn conform de basisrichtlijnen.

Als iemand van een vereniging positief wordt getest op het coronavirus dan gelden de op dat moment geldende richtlijnen vanuit de overheid. Dit betekent dat deze persoon thuisblijft en de richtlijnen volgt die de GGD hem/haar oplegt. Volgens de nieuwste richtlijnen van de overheid en GGD is het niet noodzakelijk om als team in quarantaine te gaan als later blijkt dat één of meerdere (tegen)spelers besmet zijn met het coronavirus. Over het algemeen verblijven spelers en scheidsrechters tijdens een wedstrijd veel minder dan 15 minuten binnen 1,5 meter van een speler en worden ze door de GGD daarom gezien als ‘overige niet nauwe contacten’. De GGD verzorgt het bron- en contactonderzoek. Wanneer de GGD wel het advies geeft aan de overige spelers om in quarantaine te gaan is het dringende advies dit ook op te volgen. Gedurende de opgelegde quarantaineperiode neem je vanzelfsprekend ook niet deel aan trainingen en wedstrijden.

Indien iemand positief test gaan we er vanuit dat de GGD contact opneemt met de vereniging en/of betrokken spelers wanneer zij dit nodig achten. Geef dit echter zelf ook even aan bij de trainer/coach, zodat mocht er nog iemand zijn met lichte klachten ze dit wel weten en kunnen gaan testen. Zo voorkomen we verdere verspreiding.

Indien men na een positieve test de quarantaine periode heeft “uitgezeten” en minimaal 24 uur klachtenvrij is, mag men weer deelnemen aan de trainingen. Volg hierin zeker ook het advies van de GGD op, dus mocht dit anders zijn, dan graag hun advies ter harte nemen en je coach/trainer hier indien nodig van op de hoogte brengen.

We zullen er met zijn allen zoveel mogelijk aan doen om een veilig en gezond sportklimaat te creëren. We rekenen op ieders medewerking, neem je eigen verantwoordelijkheid! Durf elkaar aan te spreken als men zich niet aan de regels houdt.

Veel sportplezier gewenst en blijf vooral gezond!

Kijk voor meer informatie op https://www.knkv.nl/faqcorona

Vragen gezondheidscheck

1. Heeft u de afgelopen 24 uur last gehad van de volgende klachten?

 • verkoudheidsklachten (neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn);
 • hoest;
 • benauwdheid;
 • verhoging (tot 38 graden Celsius);
 • koorts (boven 38 graden Celsius);
 • reuk- en of smaakverlies.

2. Heeft u op dit moment een huisgenoot met koorts?

3. Heeft u op dit moment een huisgenoot met benauwdheidsklachten?

4. Heeft u het coronavirus gehad?

 • Is dit de afgelopen 7 dagen vastgesteld met een test?

5. Heeft u een huisgenoot /gezinslid met het nieuwe coronavirus?

 • En heeft u in de afgelopen 10 dagen contact met hem/haar gehad terwijl hij/zij nog klachten had?

6. Bent u in quarantaine omdat u:

 • direct contact had met iemand waarbij het coronavirus is vastgesteld?
 • u korter dan 10 dagen geleden uit een land/regio met code oranje of rood kwam?