Lintjo wint overtuigend van MN en W

Zaterdag 11 januari speelde Lintjo thuis tegen MN en W 1. Lintjo werd deze wedstrijd aangemoedigd door Lintjo F1.

In de aanval startten Jacco Wouda, Marc de Boer, Lisanne de Boer en Sybrit Pen. In de verdediging begonnen Marco den Ouden, Kees Flapper, Tjabine Bouma en Jildau de Haan.

Lintjo begon goed aan de wedstrijd en kwam gelijk 2-0 voor. MN en W reageerde door een 2-1 te maken. Daarna liep Lintjo snel uit naar 9-1 door een aantal afstandschoten en kleine kansjes van Kees Flapper en Sybrit Pen. De 10-1 werd gemaakt door middel van een vrije bal. MN en W wist nog twee keer te scoren en beide ploegen gingen de rust in met een 12-3 tussen stand. De wedstrijd was in principe al gespeeld. Zaak voor Lintjo om de focus te bijven houden en de score te verdubbelen. De tweede helft kwam Lintjo sterk uit de kleedkamer.  Marc de Boer werd vervangen door debutant Eelke Woudstra, hij scoorde direct van afstand. Ook Sybrit Pen, Tjabine Bouma, Kees Flapper en Lisanne de Boer wisten het hart van de korf te vinden en zetten de stand op 19-3. Ook Rosalien de Boer en Thomas Woudstra betraden het veld en wisten hun doelpunt te scoren (20-4). Beide ploegen wisten nog te scoren en dat bracht de eindstand op 27-7.

Volgende week speelt Lintjo om 19:10 thuis tegen de medekoploper Joure.

Doelpunten: Kees Flapper (8), Jacco Wouda (5), Sybrit Pen (5), Marco Den Ouden (2), Thomas Woudstra (2), Eelke Woudstra (1), Marc de Boer (1), Lisanne de Boer (1), Tjabine Bouma (1) en Rosalien de Boer (1).