Lintjo Rabobankserie op Hemelvaartsdag voor de 52ste keer

Donderdag 30 mei zal voor de 52ste  keer de Lintjo Rabobankserie worden gehouden op sportpark Lunia in Oldeberkoop.

Met een kleine 70 deelnemende teams van 22 verschillende verenigingen is het toernooi redelijk bezet. Ondanks dat de Lintjo Serie nog steeds één van de grotere toernooien in het district is, staat de bezetting de laatste jaren wel onder druk. Het lukt al een aantal jaren niet meer om 100 teams binnen de velden te krijgen. Er zullen dit jaar rond de 700 korfballers actief zijn in Oldeberkoop.

Download hier het programmaboekje.

 

Er zijn meerdere activiteiten tijdens en rondom het toernooi georganiseerd. Na afloop is er een gezamenlijke BBQ en vanaf 19.00 uur is er weer de, onder de jeugd populaire,: kids show. Dit spektakel is de laatste jaren een groot succes gebleken en veel Berkoper jeugd zal zich dan ook verheugen op deze show. Na de kids show is er voor de oudere jeugd een kwis opgezet    a la: “de jongens tegen de meisjes” Na afloop neemt DJ Tim het heft in handen om de feestavond in de kantine van de juiste beats te voorzien.

Ook dit jaar zien vele verenigingen de Lintjo serie als een mooie afsluiting aan het einde van het korfbalseizoen wat nog een enkele competitieronde voor de boeg heeft. De deelnemers zullen op de 12 uitgelegde velden ongetwijfeld voor een feestelijke aanblik zorgen.

De seriecommissie is erin geslaagd  alle opgaven in een strak schema te verwerken. De wedstrijden beginnen om 10.00 uur precies, waarna de 10e en laatste speelronde zo rond de klok van half vier zal zijn afgelopen.

Naast uiteraard Lintjo (12 teams) verschijnen ook DIO, VZK, Donkerbroek, Odis, de Hoeve en Leonidas als deelnemers uit  de Stellingwerven met een aantal teams binnen de lijnen. Ook zijn LDODK (Gorredijk) Udiros (Oude-Nieuwehorne) en Wordt Kwiek (Jubbega) één van de verenigingen die met een delegatie naar Oldeberkoop afreizen.  Ook dit jaar is er ruimte voor de recreatie, vrienden dan wel familieteams.

Dat de jongste jeugd de weg naar de korfbalsport nog prima weet te vinden blijkt wel uit het feit dat er maar liefst 20 teams met E, F  en mono pupillen in het programma zijn opgenomen. 

In poule A komen naast de korfballers van ROG, de Hoeven ook VZK/Donkerbroek, Udiros en Lintjo  binnen de lijnen. In de A junioren poule zijn Emmeloord, Udiros, Wordt Kwiek en Lintjo de teams die de poule met junior korfballers vullen.

Met goed korfbalweer, het volle programma en de als vanouds prima Berkoper organisatie beloofd het weer een mooie korfbaldag te worden op sportpark Lunia die zeker een bezoek waard zal zijn.

PR-groep kv Lintjo

A.M.