12e jeugd korfbalreis naar Engeland

Over een kleine twee weken vertrekken 9 B-junioren en 1 A-junior van KV Lintjo in de herfstvakantie met hun begeleiders naar Londen voor een 5-daags bezoek aan Harrow Vultrix Korfball Club. Deze vereniging in Noord-Londen is al vele malen eerder door de Lintjo jeugd bezocht. Dit maal vertrekt voor de 12e keer weer een nieuwe groep naar Engeland die ‘korfball and pleasure’ met elkaar gaat combineren.

 Zo zullen er hoogstwaarschijnlijk scholen worden bezocht om korfbal promotie te verrichten en worden er wedstrijden gespeeld tegen leeftijdsgenoten van de Noord-Londense club. De Lintjoërs die dit jaar de oversteek maken zijn: Meike van Noordenburg, Jildou de Vries,  Raquel Hoekstra, Dunya de Jong, Famke Brouwer, Meike Dijkstra, Lucas Delfos, Eelke Woudstra, Sven Bergsma en Tim de Vries.

De groep vertrekt zaterdagmiddag 20 oktober met de trein naar Hoek van Holland. Na een nacht slapen op de boot gaan ze ’s ochtends verder met de trein vanaf Harwich naar Londen. Na een hele dag in de stad te hebben rondgereisd worden ’s avonds de gastgezinnen opgezocht. Donderdagavond 25 oktober hoopt de groep weer vol indrukken in Oldeberkoop aan te komen.

Al vanaf 1996 organiseert KV Lintjo deze jeugdreizen naar Engeland als middel om de jeugd voor de toekomst aan zich te binden. Inmiddels zijn dan ook al een paar honderd leden in Engeland geweest.

In Engeland is men druk bezig om een afwisselend programma samen te stellen. Geslapen wordt er bij (korfbal)gastgezinnen die inmiddels al verschillende keren Berkoper jeugd over de vloer heeft gehad maar wellicht ook zelf al eens in Oldeberkoop zijn geweest. Delen van het programma zullen staan in de volgende editie van het bulletin. Dit jaar bestaat de begeleiding uit: Kees Flapper, Jildau de Haan, Geeske de Boer, Margje Flapper en Jacob Woudstra.

Kaas- en worst actie:

Om de reis financieel mogelijk te maken is er ook deze editie gekozen voor een kaas- en worstactie. Vorige week zijn alle bestelformulieren door de jeugd opgehaald. Komend weekend worden de bestellingen bij de mensen thuis bezorgd. Er is opnieuw enorm goed verkocht. Met het mooie product van kaasboerderij “De Stelp” van familie van der Gun heeft de groep dan ook een mooi zakcentje verdiend. Ook vermeld moet worden dat opnieuw Schildersbedrijf De Haan en De Vries uit Jubbega een deel van de kleding van de reis sponsort.

1 dehaan.png1kaas.jpg