Lintjo wint nipt van Harich

Lintjo moest afgelopen zaterdag aantreden tegen Harich in Balk. De ploeg uit Harich weet de korf makkelijk te vinden dus wist Lintjo wat hen te doen stond, strak verdedigen. De berkoper roodhemden startte in het vertrouwde 8-tal. 

Lisanne de Boer wist al snel het eerste en tweede doelpunt te maken 0-2. Na de vakwissel wist Harich op het scorebord te komen met een afstander. Het was Marco den Ouden met een afstandschot voor weer twee verschil. Eelke Woudstra bracht de stand op 1-4. Met een uitstartbal zette een heer van Harich de stand op 2-4. Na een goed genomen vrije bal van Jildau de Haan en twee doelpunten van Harich wist de thuisploeg de stand weer op 1 verschil te zetten. Jacco Wouda en Jildau de Haan wisten voor Lintjo voor de pauze nog te scoren. Ook de thuisploeg wist de korf nog tweemaal te vinden. De berkopers gingen de rust in met een minimaal verschil 6-7.

Na de pauze was het Harich met de 7-7. Na de vakwissel kwam Remco Hulzentop a.k.a. Hutze in het veld voor Marc de Boer. Met een afstander en een doorloopbal zette hij de stand op 7-9 voor Lintjo. Anne van Eijden kwam ook op het scorebord met een afstandschot. Harich wist ook weer tot scoren te komen met twee doelpunten 9-10. Ilsa Wierema scoorde met een kleine kans. De in het blauw gele spelende thuisploeg kwam langszij 11-11. Hutze wist de korf nog eenmaal te doorboren 11-12. De berkopers namen de 2 punten mee terug naar Oldeberkoop.

Aankomend weekend staat de topper tegen de Waterpoort op het programma.