Lintjo laat winst liggen in Leeuwarden

Op 23 oktober stond Leeuwarden Lintjo op het programma. Lintjo staat op de ranglijst één punt voor op Leeuwarden op de ranglijst.

De Berkoper roodhemden startte weer in de vertrouwde opstelling. Het duurde even voordat het eerste doelpunt van de wedstrijd gescoord werd. Het was pas in de zevende minuut van de eerste helft raak door een afstandschot van Ilsa Wierema. Nadat Lintjo de score opende antwoorde Leeuwarden 1-1. Het was aan Lintjo de beurt om te scoren met vier doelpunten op een rij 1-5. De gasten uit Oldeberkoop kwamen een tijd lang niet tot scoren en de Leeuwarders kwamen terug tot 4-5. Liselotte Mooijman zette Lintjo weer op twee doelpunten verschil. Voor de pauze wist Leeuwarden nog eenmaal tot scoren te komen 5-6.

Na de thee was het Jacco Wouda die de scoorde opende. Leeuwarden kwam op gelijke hoogte met een vrije bal en een afstander. Het was Lintjo weer die drie maal op een rij wist te scoren 7-10.

Leeuwarden maakte twee afstandschoten en maakten het verschil weer kleiner. Jacco Wouda wist nog een afstandschot te maken en het gat was weer twee punten in het voordeel van de roodhemden. Het lukte Leeuwarden toch weer op gelijke hoogte te komen 11-11. Het was Marc de Boer die twee minuten voor tijd de 11-12 maakte door een kleine kans. Leeuwarden wist in de laatste minuut van de wedstrijd nog een afstandschot te maken 12-12.

Aankomende zaterdag mag Lintjo, de laatste wedstrijd voor de zaalcompetitie het thuis opnemen tegen Club Brothers uit Groningen.