Lintjo wint thuis van Olympia

Afgelopen zaterdag speelde KV Lintjo 1 tegen Olympia (T) 1. Lintjo startte met Liselotte Mooijman, Jildau de Haan, Eelke Woudstra en Marco den Ouden in de aanval. In de verdediging begon Anne van Eijden, Lisanne de Boer, Michel Bakker en Jacco Wouda.

Lintjo was gebrand de punten in Oldeberkoop te houden en begon sterk aan de wedstrijd. De eerste twee doelpunten waren gemaakt door Lintjo. Toch wist Olympia terug te komen naar een gelijke stand 4-4. Dit liet Lintjo niet gebeuren en scoorde 5 doelpunten achter elkaar, hierdoor kwam de stand op 9-4. Met deze stand gingen beide ploegen de kleedkamer in.

In de tweede helft wist Olympia nog iets terug te komen. Na meerdere strafworpen voor beide kanten, een aantal afstanders en doorloopballen kwam halverwege de tweede helft de stand op 12-10. Anne Lootsma bracht Marc de Boer binnen de lijnen. Deze keer wist Lintjo de voorsprong te behouden. Beide partijen wisten nog 2x het hart van de korf te vinden, daarna klonk het eindsignaal op een stand van 14-12 voor KV Lintjo.

Lintjo blijft met deze uitslag staan in het linker rijtje. Volgende week zaterdag speelt Lintjo uit tegen Leeuwarden 1.