Lintjo wint 1e thuiswedstrijd van het seizoen

Lintjo speelde afgelopen zaterdag haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen. In de aanval startten Kees Flapper, Marc de Boer, Ilsa Wierema en Rosalien de Boer. In de verdediging startten Jacco Woude, Eelke Woudstra, Lisanne de Boer en Sybrit Pen.

Lintjo opent de wedstrijd al snel met een 2-0 voorsprong doormiddel van een doorloopbal van Kees Flapper en een afstandsschot van Rosalien de Boer. Spannum probeert mee te komen en weet met een doorloopbal op 2-1 te komen. Lintjo komt al snel met een reactie door een afstandsschot van nogmaals Rosalien de Boer. Hierna weet Lintjo uit te lopen door een kleine kans van Eelke Woudstra en verschillende afstandsschoten van Jacco Wouda, Ilsa Wierema, Kees Flapper, Eelke Woudstra, Lisanne en Rosalien de Boer, ook wisten Eelke Woudstra en Kees Flapper een strafworp te verzilveren en maakte Ilsa Wierema een doorloopbal, 14-1. Inmiddels is Marco den Ouden binnen de lijnen gebracht. Spannum weet voor de pauze nog een keer te reageren met een doorloopbal en Marc de Boer weet nog een strafworp te verzilveren. Lintjo gaat met een 15-2 voorsprong te pauze in.
Spannum begint sterk in de tweede helft door het maken van een afstandsschot en een omdraaibal, 15-4. Lintjo reageert hierop met twee uitstartballen van Marco den Ouden en Sybrit Pen en een afstandsschot van Marc de Boer, 18-4. Spannum weet hierna drie keer het hart van de korf te vinden, 18-7. Jildau de Haan wordt binnen de lijnen gebracht om de laatste minuten van de wedstrijd te spelen. Ilsa Wierema weet doormiddel van een doorloopbal de stand op 19-7 te zetten. Spannum scoort deze wedstrijd nog drie afstandsschoten, maar hier is de wedstrijd niet mee geëindigd. Jildau de Haan scoort nog een afstandsschot en Jacco Wouda maakt als laatste doelpunt van de wedstrijd een doorloopbal. Hiermee eindigt de stand met een 21-10 op het scorebord in het voordeel van de thuisspelende ploeg.

Volgende week neemt Lintjo het op tegen Invicta/Frigro 1 bij Sportpark Baensein te Kollum.