Lintjo oppermachtig tegen Deinum

Op zaterdag 1 februari kwam Deinum op bezoek bij Lintjo in Oldeberkoop om de return te spelen. In de heenwedstrijd had Lintjo het lastig en won daar uiteindelijk moeizaam met een 9-12 overwinning.

Deinum was gebrand om deze wedstrijd deze keer te winnen van de nog ongeslagen Lintjo. In de aanval begonnen Kees Flapper, Marco den Ouden, Tjabine Bouma en Jildau de Haan. In de verdediging startte Jacco Wouda, Marc de Boer, Sybrit Pen en Lisanne de Boer. Lintjo werd aangemoedigd door de spelers van team van de week Lintjo D1.

De wedstrijd begon in het nadeel van Lintjo, direct 0-1 voor Deinum. Dit was direct de eerste en de laatste keer dat Deinum de leiding nam in de wedstrijd. Tjabine Bouma opende de score voor Lintjo en trok de stand gelijk. Lintjo gaf vol druk in de verdediging en benutte mooie kansen in de aanval. Het tempo zat er goed in waardoor de stand al snel uitliep naar een 8-1 voorsprong. In de eerste helft werd de wedstrijd al gespeeld want in de pauze stond de stand op 13-4 voor Lintjo.

Na de pauze was het zaak om het tempo in de aanval op te voeren en de druk in de verdediging te vergrootten. Deinum stond onder grote druk van Lintjo en kon weinig indruk maken. Daarentegen bleef Lintjo de korf vinden en vergrootten de voorsprong. Het laatste deel van de tweede helft kwam Thomas Woudstra binnen de lijnen voor Jacco Wouda. Lintjo sloot de wedstrijd af met een waardige uitslag van 27-11.

Volgende week gaat Lintjo op bezoek bij concurrent Lemmer.