KV Lintjo wint moeizame wedstrijd tegen KV Deinum

De eerste zaalwedstrijd van de competitie werd gespeeld tegen KV Deinum in Menaam. Lintjo kende een stroeve start maar wist toch twee punten mee te nemen naar Oldeberkoop.

Lintjo begon in de aanval met Marco den Ouden, Kees Flapper, Tjabine Bouma en Jildau de Haan. In de verdediging begonnen Marc de Boer, Remco Hulzentop, Lisanne de Boer en Sybrit Pen.

De eerste helft kwam moeizaam op gang en de doelpunten waren schaars deze middag. Lintjo ging gelijk op met Deinum waarbij Deinum de score opende. Jildau de Haan en Lisanne de Boer wisten doormiddel van een strafworp de stand naar 1-2 te brengen. Vervolgens wist Deinum het gelijk te maken. Doormiddel van een kleine kans van Jildau de Haan en de doorloopbal van Lisanne de Boer kwam de stand op 4-4. Jildau de Haan wist opnieuw te scoren doormiddel van een strafworp wat Lintjo op voorsprong bracht. Toch wist Deinum voor de rust nog te scoren, wat de ruststand op 5-5 bracht.

Naar de pauze wist Deinum weer als eerst te scoren. Toch was het Lintjo die uiteindelijk de langste adem had. Coach Lammert van der Veen bracht Jacco Wouda en Rosalien de Boer in het veld. Afstanders van Sybrit Pen, Tjabine Bouma, Jacco Wouda en Rosalien de Boer brachten de stand op een 7-9. Kees Flapper en Sybrit Pen wisten de stand uit te breiden door het maken van een vrije bal 8-11. Sybrit Pen wist nogmaals te scoren en ook Deinum benutte de laatste strafworp. Dit bracht de eindstand op 9-12.

Volgende week speelt Lintjo 1 om 19.10 uur haar eerste thuiswedstrijd tegen KV Lemmer, voorafgaand speelt Lintjo 2 om 18.00 uur tegen LDODK 4.