Lintjo pakt punt in spannende wedstrijd tegen Invicta/Frigro

20180331_173247.jpg

Afgelopen zaterdag begon voor Lintjo de hervatting van de veldcompetitie met een thuiswedstrijd tegen Invicta/Frigro uit Kollum. De belangen waren gelijk groot, bij verlies zou Lintjo op een achterstand van 5 punten komen en zou handhaving in de derde klasse ver weg zijn.

 

Lisanne de Boer verving de geblesseerde Aafje Hijlkema. Lintjo begon erg scherp aan de wedstrijd en stond binnen 6 minuten op een 5-0 voorsprong door doelpunten van Marc de Boer, Wilma Posthumus, Marco den Ouden (2x) en Jacco Wouda. Invicta kwam gedurende de eerste helft beter in hun spel, en Lintjo verzuimde om de voorsprong verder uit de bouwen door opgelegde kansen te missen. Beide ploegen gingen rusten met een gelijke stand van 9-9.

De tweede helft ging gelijk op tussen beide ploegen. Lintjo kwam in de tweede helft voor het eerst op een gaatje van twee doelpunten voorsprong (door doelpunten van Ramona Bellinga, Wilma Posthumus en twee keer Lisanne de Boer), op een stand van 13-11. Invicta poetste binnen enkele minuten deze voorsprong weer weg door vijf keer achter elkaar te scoren. Wilma Posthumus bracht Lintjo weer iets dichter bij (14-16) waarna Invicta snel de stand op 14-17 bracht. Een spannende slotfase brak aan, en Lintjo kon de stand weer op één verschil brengen door doelpunten van Lisanne de Boer en Jacco Wouda. Met nog één minuut te spelen leek Invicta er met de winst van door te gaan (17-18), al helemaal toen Invicta in de laatste minuut van de wedstrijd een strafworp mee kreeg. Deze strafworp werd terecht afgefloten voor lopen, waardoor Lintjo nog één kans kreeg om de gelijkmaker te maken. In de laatste seconde van de wedstrrijd schoot Kees Flapper de verdiende gelijkmaker binnen voor Lintjo en is een belangrijk punt binnen.

Komend weekend is er geen wedstrijd in verband met de zaalfinale in Ziggo Dome. Op 14 april staat er weer een thuiswedstrijd op het programma, dit maal tegen Elko.