Lintjo maakt het zaalkampioen Emmeloord zeer lastig

FB_IMG_1520800733865.jpg

Lintjo verloor de laatste wedstrijd van dit zaalseizoen met 19-21 van kampioen Emmeloord. Lintjo eindigde op de 7de plaats. Bij rust keken de Oldeberkopers tegen een 9-11 achterstand aan. Lintjo kwam in de slotfase dichterbij, maar Emmeloord trok aan het langste eind.

In de aanval starten Jacco Wouda, Marc de Boer, Wilma Posthumus en Sybrit Pen. De verdediging bestond uit Kees Flapper, Eelco de Haan, Aafje Hijlkema en Ramona Bellinga.  Emmeloord kwam als eerste tot scoren via een doorloopbal. Jacco Wouda liet direct van zich spreken en bracht de stand op 1-1. Emmeloord nam daarna het initiatief en kwam op een 1-3 voorsprong. Sybrit Pen werd foutief afgestopt, Wilma Posthumus bracht de stand vanaf de strafworpstip naar 2-3. Emmeloord maakte het verschil weer twee doelpunten. Aafje Hijlkema benutte een kleine kans. De bezoekers namen opnieuw de leiding en zetten een stand van 3-6 op het scorebord. Het waren Marc de Boer (kleine kans) en Aafje Hijlkema (afstander) die de stand op 5-7 brachten. Emmeloord verzilverde twee afstanders, Kees Flapper deed met een afstandschot wat terug voor Lintjo. Sybrit Pen kreeg twee keer achter elkaar een strafworp mee waardoor Wilma Posthumus de stand naar 8-10 tilde vanaf de strafworpstip. Ramona Bellinga schoot de 9-10 binnen. Het waren de bezoekers die nog eenmaal scoorden voor de rust.

Na rust scoorde Emmeloord het eerste doelpunt. Het was Jacco Wouda die met een omdraaibal de stand op 10-12 bracht. Ramona Bellinga en Kees Flapper scoorden beide een kleine kans. Aafje Hijlkema scoorde met een afstander de 12-15 binnen. Lintjo was niet van plan om de wedstrijd cadeau te geven aan Emmeloord. Marc de Boer verzilverde twee afstandschoten waardoor de stand 14-16 werd. Het was Kees Flapper wat met een afstandschot en vrije bal Lintjo tot gelijke hoogte bracht, stand 16-16. De bezoekers kwamen weer langszij. Wilma Posthumus trok de stand gelijk via een doorloopbal. Met nog zes minuten te spelen vielen de doelpunten gelijk om. Remco Hulzentop bracht Lintjo voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong, 18-17. Emmeloord pakte weer de leiding door een uitstarter en doorloopbal te scoren. Jacco Wouda was trefzeker en bracht Lintjo op een 19-19 stand. Emmeloord maakte het laatste doelpunt van de avond. Hiermee kwam de einstand op 19-21 in het nadeel van Lintjo.

FB_IMG_1520800756146.jpg