Lintjo wint moeizaam van sportclub Joure

PHOTO-2019-02-09-22-36-15.jpg

Lintjo trad aan tegen Sportclub Joure met in de aanval: Jacco Wouda, Kees Flapper, Elmi Dimmendaal en Aafje Hijlkema. In de verdediging startten Marco den Ouden, Marc de Boer, Rosalien de Boer en Sybrit Pen.

Lintjo kwam voortvarend uit de startblokken. Jacco Wouda, Kees Flapper en Marc de Boer waren succesvol. In de verdediging werden slordige fouten gemaakt waardoor Sportclub Joure ook punten op het scorebord zette. Jacco wouda was goed voor de volgende twee doelpunten voor Lintjo. Aafje Hijlkema maakte een strafworp en zorgde voor de 6-4. Sportclub Joure bleef Lintjo achtervolgen. 7-5 werd gemaakt door Sybrit Pen en het achtste doelpunt werd gemaakt door wederom Aafje Hijlkema. Rosalien de Boer was haar tegenstandster te snel af en wist tweemaal een strafworp te versieren, Marco den Ouden wist deze strafworpen koelbloedig af te ronden. Marc de Boer was nog tweemaal trefzeker en Kees Flapper wist nog een doorloopbal te benutten. Voor de pauze wist Sportclub Joure terug te komen tot 13-11.

De tweede helft beloofde een mindere doelpuntrijk deel te worden. Wederom stond de verdediging van Lintjo niet op scherp en waren de eerste doelpunten voor Sportclub Joure. Lintjo kon het hart van de korf maar moeilijk vinden. Sportclub Joure daarentegen wist een achterstand om te buigen naar een 14-16 voorsprong. Lintjo wist nog vier keer te scoren. Kees Flapper, Marco den Ouden (2x) en Elmi Dimmendaal waren trefzeker. Door collectief te verdedigen wist Sportclub Joure niet meer te scoren. Daarmee werd de eindstand 17-16 in het voordeel van Lintjo.

Op 2 maart speelt Lintjo tegen Kios’45 in Bergentheim.