Lintjo te sterk voor Joure

Zaterdag ging Lintjo uit Oldeberkoop op bezoek bij Joure  om de tweede competitiewedstrijd van de zaal te spelen.  Het vertrouwde achttal was niet helemaal compleet, Elmi Dimmendaal startte in de basis, zij verving de geblesseerde Ramona Bellinga.

20181201_202821.jpg

Lintjo begon niet scherp aan de wedstrijd en stond binnen twee minuten al twee doelpunten achter. Hierna kwam ook Lintjo tot scoren en halverwege de eerste helft hadden de roodhemden de achterstand weten om te buigen naar een 3-5 voorsprong. Lintjo had de zaken verdedigend goed op orde en zette de aanvallen zorgvuldig op, er werd veel van afstand gescoord en ook de kleine kansjes werden meegepakt. Toen de eerste helft voorbij was stond er een comfortabele voorsprong van 6-12 op het scorebord.

De tweede helft bleef Lintjo doorgaan met scoren en ook Joure wist een aantal keren de kort te vinden, halverwege was  de stand 10-16. Hierna kwam Lintjo in een dipje, er werden wel kansen gecreĆ«erd maar ze leken er niet in te willen. Verdedigd bleef Lintjo druk uitoefenen en wist steeds snel de bal te onderscheppen, het lukte Joure daarom niet om in te lopen.  Coach Henk Berkenbosch bracht Marco den Ouden nog even binnen de lijnen om de aanval te versterken en na  een poosje begonnen de doelpunten weer te vallen. Toen het eindsignaal klonk kon Lintjo met een stand van 12-18 de twee wedstrijdpunten meenemen naar Oldeberkoop.

Doelpunten:  Jacco Wouda (5), Kees Flapper (4),  Aafje Hijlkema (2) Remco Hulzentop (2), Marc de Boer (1), Lisanne de Boer (2), Sybrit Pen (2)

20181201_202144.jpg