Lintjo wint in een spannende wedstrijd

7fe16e66-f968-4856-b4b9-562feff70770.JPG

Zaterdag speelde Lintjo onder prima weersomstandigheden een spannende wedstrijd tegen It Fean/Boelenslaan. De ploegen waren geen onbekenden van elkaar, vorig seizoen hadden ze elkaar ook al twee keer getroffen, waarbij Lintjo de thuiswedstrijd verloor en de uitwedstrijd won.

 

Lintjo ging goed van start door meteen in de eerste minuut van afstand te scoren, pas na 5 minuten spelen wist It Fean/Boelenslaan dit weer gelijk te trekken. Hierna had het aanvalsvak van Lintjo grote moeite om tot scoren te komen, er werden wel kansen gecreĆ«erd, maar de scherpte om het af te maken ontbrak. Lintjo verdedigde goed, maar toch lukte het It Fean om uit te lopen naar 1-4. Coach Henk Berkenbosch maakte goed gebruik van de vele wisselmogelijkheden en het  lukte Lintjo om voor de pauze in te lopen naar een stand van 3-4.

Na de pauze had Lintjo haar zaken op orde gesteld en binnen een paar minuten hadden ze de stand op 6-4 gebracht. Ook It Fean kwam makkelijker tot scoren en trok de stand weer gelijk. De wedstrijd bleef de tweede helft spannend, beide ploegen creƫerden kansen, er werd meer gescoord dan in de eerste helft. Lintjo slaagde erin om het hoofd bij de wedstrijd te houden, coach Henk Berkenbosch wisselde nog een paar keer en met nog 5 minuten te spelen stond Lintjo voor met 11-9. It Fean maakte haar 10e doelpunt, maar meteen daarna scoorde ook Lintjo weer. Het laatste doelpunt van de wedstrijd kwam van It Fean, maar met een eindstand van 12-11 was het Lintjo die de punten in eigen huis hield.

Doelpuntenmakers: Jacco Wouda (4), Marc de Boer (1), Kees Flapper (1), Tjabine Bouma (2),  Lisanne de Boer (2), Ramona Bellinga (1),  Aafje Hijlkema (1)