Lintjo pakt verdiende punten tegen Deinum

Na het verlies afgelopen donderdag tegen WWC had Lintjo wat goed te maken. Lintjo startte in de aanval met Jacco Wouda, Kees Flapper, Sybrit Pen en Aafje Hijlkema. In de verdediging startten Marc de Boer, Marco den Ouden, Ramona Bellinga en Lisanne de Boer.

Het fluitsignaal klonk en de wedstrijd was begonnen, na een paar minuten spelen was er de eerste vrije bal voor Lintjo, Sybrit Pen wist deze te benutten. Beide ploegen wisten wel de korf te raken maar niet te scoren, na 9 minuten scoorde Aafje Hijlkema na een mooie aanval van Lintjo. Ook Deinum wist de nul van het scorebord af te krijgen door een afstander. Lintjo reageerde en scoorde met een kleine kans, waarna Deinum de stand op 2-3 bracht.  Sybrit Pen en Marco den Ouden scoorden beiden van afstand  waardoor Lintjo een voorsprong van 3 punten pakte. Beide ploegen wisten nog een strafworp te scoren en gingen met een ruststand van 3-6 aan de thee.

Nadat de ploegen uit de kleedkamers waren gekomen duurde het een hele tijd voordat er weer een doelpunt werd gescoord. Uiteindelijk was het Deinum die een strafworp wist te benutten 4-6. Lintjo scoorde meteen daarna de 4-7 door middel van een vrije bal(Marc de Boer). Beide ploegen kwam nog een paar keer tot scoren waardoor de stand op 5-9 stond. Marc de Boer wist zijn tweede vrije bal van de wedstrijd  te scoren en invaller Remco Hulzetop zette de eindstand op 5-11.

Lintjo speelt over twee weken hun eerste thuis wedstrijd tegen Boelenslaan/It Fean om 15:30 op Sportpark Lunia.