Geslaagde 54e Lintjoserie op Hemelvaartsdag 18 mei

WhatsApp_Image_2023-05-19_at_16.30.59.jpeg

De 54ste Lintjoserie op sportpark Lunia is uitstekend verlopen. Het was in de ochtend prima korfbalweer en in de middag bij vlagen zelfs zeer zonnig en warm. Het programma werd mooi volgens schema doorlopen en er was veel publiek op de been. De organisatie had de 55 deelnemende teams in een programma met 14 poules verwerkt. Er waren meer dan 500 korfballer actief in Oldeberkoop.

Hoewel de serie een tiental jaren terug dubbel zo groot was, deed dat niets af aan de beleving binnen en buiten de lijnen. Er was sprake van een ouderwets gezellige korfbaldag. Er werd niet alleen om de punten gestreden, er was ook weer tijd om contacten te leggen. Dergelijke relatief grote sportevenementen hebben immers al een paar jaar niet meer plaatsgevonden. Het was merkbaar dat de aanwezigen dat weer op prijs stelden.

In senioren poule A ging OWK met de eerste prijs terug naar Oostwold. Er waren twee A-junioren poules in het programma opgenomen. Hier werden VDDO A1 en Leonidas/SCO A1 na de gespeelde wedstrijden de winnaars. Bij de jongste pupillen was Lintjo bij zowel de F1 als ook de E3 en E2 poulewinnaar en ook Leonidas deed hier goede zaken. Naast de serie was er dit jaar voor het eerst ook het Kangoeroefestijn waar een twintigtal kinderen aan meededen.

Volgens traditie sloot de Berkoper korfbalclub het toernooi af met een barbecue waar zich zo’n 100 personen aan hebben meegedaan. In de avond was er eerst kidskaraoke en later op de avond waagden ook de volwassenen zich aan een rondje achter de microfoon. Het was tot in de late uurtjes gezellig in de MFA MeJander.

Poulewinnaars 54ste Lintjoserie:

Senioren             Poule A: OWK 1

Poule B: De Parabool 3

Recreatie            Poule C: The Untouchaballs

Junioren              Poule D: VDDO A1

                               Poule E: Leonidas/SCO A1

Aspiranten B      Poule F: Lintjo B1

                               Poule G: VDDO B1

Aspiranten C      Poule H: Lintjo C1

                               Poule I: WWMD C1

Pupillen D           Poule J: Leonidas D1

Pupillen E            Poule K: Leonidas E1

                               Poule L: Lintjo E2

                               Poule M: Lintjo E3

Pupillen F            Poule N: Lintjo F1

WhatsApp_Image_2023-05-19_at_16.31.16.jpeg