Superkidsfestijn

Als het aan Lintjo ligt géén Hemelvaartsdag meer zonder korfbalactiviteit op Sportpark Lunia in Oldeberkoop.

Al jarenlang heeft Lintjo de traditie om op Hemelvaartsdag een regionaal korfbaltoernooi voor jong en oud te organiseren. Elk jaar kwamen er honderden korfballers naar Oldeberkoop om op deze, meestal zonnige, dag een vriendschappelijk toernooi te spelen. Vanwege de COVID uitbraak heeft de 53e editie helaas niet kunnen plaatsvinden. Maar voor het jaar 2021 wil Lintjo deze traditie toch niet zomaar voorbij laten gaan. Inmiddels worden er een aantal fieldlab events georganiseerd in de provincie om te testen met verschillende maatregelen, daar is deze activiteit van Lintjo geen onderdeel van. We kijken wat er wél mogelijk is binnen de huidige COVID-maatregelen en waarvan wij denken wat verantwoord is om te organiseren. Een leuke actieve middag organiseren voor kinderen tot en met 16 jaar behoort tot de mogelijkheden.

Lintjo organiseert daarom een SUPERKIDSFESTIJN op donderdagmiddag 13 mei van 13.00 tot 16.00 uur. De middag zal in het teken staan van verschillende spellen. En daar mag een spel met korf en bal ook zeker niet ontbreken. Binnen de huidige COVID-maatregelen mogen kinderen t/m 16 jaar buiten sporten en wedstrijden spelen binnen hun eigen club. Ouders brengen en halen de kinderen en Lintjo zorgt voor de juiste begeleiding, registratie en organisatie.

Lintjo wil hiermee een positieve noot brengen voor de kinderen in het dorp en van de club, maar ook laten zien dat we Hemelvaartsdag niet zomaar voorbij laten gaan zonder korfbal. En daarnaast kijken we al uit naar de Lintjo-serie van het jaar 2022, waarbij we natuurlijk graag weer met jong en oud vanuit de gehele regio willen korfballen op sportpark Lunia in Oldeberkoop.