Geslaagde boekenmarkt Lintjo

112185181.jpg

De achttiende door korfbalvereniging Lintjo opgezette boekenmarkt heeft weer veel  belangstellenden getrokken. De 2 weken voorafgaand aan de boekenmarkt is een groep vrijwilligers gestart met het sorteren van het grote aantal ingebrachte boeken. Het enorme aanbod van een grote diversiteit aan boeken was keurig gesorteerd. Dit werd door de kopers erg gewaardeerd. De reacties van de kopers waren zeer positief. Men was erg tevreden over de kwaliteit van de goed gesorteerde boeken.

Vooral bepaalde informatieve boeken, kinderboeken en romans vonden gretig aftrek. Ook de in het Fries en streektalen geschreven boeken vielen erg in de smaak. Bij deze tafels werd het eerste half uur al flink zaken gedaan. Vele kopers kwamen met lijstjes van nog ontbrekende boeken voor hun verzameling. Wat leuk dat het dan in Oldeberkoop lukt om de verzameling compleet te krijgen.  Die ene meneer die nog 3 Baantjer boeken zocht. Daarvan 2 in Oldeberkoop vond.  Maar nummer 67 ontbrak!
En kinderen die speurden naar dierenboeken en voor een klein prijsje een schitterende serie konden aanschaffen.
Daarnaast namen veel lezers hun kans waar om een armvol boeken voor de komende vakantie in te slaan. Door het grote aanbod, naar schatting 7000 boeken, kwamen ook de  verzamelaars en boekenliefhebbers goed aan hun trekken.
Toen aan het begin van de middag de verkoop werd gestopt kon de penningmeester de balans opmaken. Rond de 1200 boeken verwisselden van eigenaar. De penningmeester toonde zich erg tevreden met de opbrengst.
Jarenlang reserveerde  Lintjo de opbrengst van de boekenmarkten voor een kunstgrasveld op sportpark Lunia. Nu dit is gerealiseerd wordt de opbrengst voor de afschrijving van de toplaag in de jaarrekening geboekt.  Ook dit jaar werden alle resterende boeken verkocht aan een opkoper.  

Gezien het resultaat zal volgend jaar, opnieuw op de derde zaterdag in juni, de 19e  Lintjo boekenmarkt worden georganiseerd. Met de inzameling van de 19e editie is alweer begonnen. De nieuw aangeboden boeken gaan in opslag.