Lintjo wint openingsduel tegen Lemmer

Zaterdagavond 24 november opende Lintjo het zaalseizoen tegen Lemmer in sporthal MFA MeJander in Oldeberkoop. In de aanval starten Jacco Wouda, Kees Flapper, Tjabine Bouma en Aafje Hijlkema. In de verdediging starten Marc de Boer, Remco Hulzentop, Sybrit Pen en Lisanne de Boer. Lintjo 1 werd deze wedstrijd in het bijzonder aangemoedigd door Lintjo D1, team van de week.

Na zes minuten spelen ging het direct gelijk op: 2-2 met doelpunten van Jacco Wouda en Remco Hulzentop. De ploegen waren sterk aan elkaar gewaagd. Gaven elkaar weinig ruimte en gingen regelmatig met elkaar in duel. Lintjo kon het hart van de korf maar moeilijk vinden, maar hield het verdedigend aardig dicht. De eerste helft werd afgesloten met een gelijke stand 5-5. Kees Flapper, Marc de Boer en nogmaals Remco Hulzentop zorgden voor de drie doelpunten.

Lintjo kwam direct twee doelpunten los van Lemmer na de pauze. Remco Hulzentop vond de korf van afstand en Sybrit Pen vanaf de stip met een vrije bal. Het werd een wedstrijd met weinig doelpunten van beide partijen. Er werd in de tweede helft door beide partijen het een en ander nog gewisseld om wat te forceren. Lemmer kwam terug op 7-7. Met nog vijf minuten te gaan zochten beide partijen naar het winnende doelpunt. In de laatste minuut haalde Remco Hulzentop de overwinning voor Lintjo binnen. De wedstrijd werd afgefloten met 8-7 op het scorebord in het voordeel van Lintjo.

Zaterdag 1 december speelt Lintjo uit tegen Joure, aanvang 19.30 uur.