Lintjo jeugd doet aan korfbalpromotie in Watford

Watford Primary.JPG

Alweer voor de twaalfde achtereenvolgende keer ging er afgelopen herfstvakantie een nieuw jeugdteam van korfbalvereniging Lintjo uit Oldeberkoop naar Noord-London om een zesdaags bezoek te brengen aan zustervereniging Harrow Vultrix KC. Naast de hotspots die natuurlijk gezien moesten worden werd er ook veel tijd besteed aan het korfballen zelf.

 

Deze jeugdreis was het iets moeilijker om een goed programma op scholen samenstellen en aan korfbalpromotie te doen omdat het in Harrow ook herfstvakantie was. Toch werden in de nabij gelegen stad Watford enkele scholen gevonden waar korfbalpalen, voor het eerst, op het schoolplein gezet konden worden.  De vier groepen van de twee Primary schools die werden bezocht, werden door de ervaren trainers van Lintjo, samen met de B-jeugd, de eerste beginselen van de korfbalsport bijgebracht. De scholen uit Watford zijn door de Noord-Londense club toegevoegd aan de groep Primary Schools die al aan allerlei korfbalactiviteiten meedoen. Bijna alle scholen beschikken over het nieuwste materiaal en worden opgeleid door het technisch kader van de club.

Er werden ook verschillende wedstrijden door de B-jeugd van Lintjo tegen de leeftijdsgenoten uit Harrow gespeeld. Dat vond plaats op het prachtige terrein van de Harrow Cricketclub en in een trainingssporthal. Beide keren waren de Berkopers net iets te sterk. Sportief werden de degens ook nog gekruist op de golfbaan, onder de rook van Wembley, en op de bowlingbaan.

Voor 2019 werden er afspraken gemaakt voor een tegenbezoek in het Paasweekend van de Engelsen aan Oldeberkoop.

Primary Watford.JPG